Diari Berahi Yasmeen

Wednesday, October 24, 2007

Pengalaman Bersalin Aku…

Filed under: Diari Kehidupan, Keagungan Tuhan — Yasmeen @ 8:52 am

Hi bertemu lagi kite ye? Selamat Hari Raya untuk semua. Aku dah selamat melahirkan anak perempuan hari raya pertama hari tu. So now ni aku ala² bz menguruskan anak dan diri sendiri.

Pagi raye tu aku sakan bersiap dari umah mak mertua aku. Sejak malam raye lagi aku dah ade kat situ. Lepas Saiful balik sembahyang raya, aku akan balik Kuantan pulak jumpe mak aku.

Tengah aku syok² makan cubit sane skit sini skit, tetiba dde air suam² hangat kuar meleleh celah peha. Jenuh aku tahan kemut² tapi kuar gak meleleh. Aku takleh nak kontrol cun lagi dah. Aku panggil mak mertua aku sebab dia sorang je yg ade mase tu.

Mak mertua aku kate air ketuban aku dah pecah. Aku takde la gelabah sangat sebab takde plak rase sakit. Tapi mak mertua aku bawak gak aku gi hospital. Disebabkan mak ertua aku tu sopan. Dari usj ke SMC punyelah slow. Aku rase cam nak drive je cepat sikit sampai sebab dalam stengah jam lepas tu aku terase cam memulas perut aku nih, rase cam nak berak pun ade. rasa sakit kat blah belakang pastu beralih ke depan. jap cam slow sikit, cam reda je aku rase. aku pun cool balik… pastu mase nak parking terkial-kial tu aku rase sakit lagi… pastu aku turun kete aku leh la lagi jalam slow² pastu rase sakit datang lagi tetiba. sakit tu datang every 10 minit. lama kelamaan sakit tu makin menjadi-jadi. mak mertua aku sik la suh aku relaks tarik nafas, mengucap segala benda dia suruh aku buat terutama sekali bersabar :p

Nurse sambut aku sementara mak mertua gi kaunter daftar ke hape pon aku tak tau la. bila kat dlm labor room tu, doctor masukkan jari dia. pintu rahim aku dah terbukak 4cm dia kate.  perut aku dah le memulas cam nak berak nih.  aku rase contractions pun dah makin dekat ni. Aku sakit bagai nak putus nyawa. Aku mintak epidural. Kawan aku pesan kalo tak tahan mintak je apidural. Tapi bila doctor check, aku dah dilate 6cm.  Doctor suggest aku sedut gas je.

Semua kalang kabut jadinya. Pergh sakit giler. Serabut dah pala otak aku. Aku nampak doctor ngan 2-3 orang nurse kehulu kehilir tak tau buat ape tah.  Dengan tension sebab dengar tangisan bayi kat bilik lain.

Aku rase dekat 2 jam aku sakit bagai nak rak, doctor kata aku dah ready to push the baby out. dah 10cm dilated. Perghhh tak penah aku rase sakit cam ni. sakit mcm sakit perut nak berak tapi 10000x lagi dasyat sakitnya. dari pinggang hingga ke perut rasanya. kaki pun dah lenguh asyik baring terkang². Setiap kali sakit dtg, dgn sendirinya rasa mcm nak teran.

masa aku teran tu, doctor seluk tgn dia kat dalam. alamak! doc kata anak aku breech (songsang). so dorang dah get ready to tolak aku ke operating room (OR). doc kata kat aku jgn teran lagi. Aku gelabah sebab doctor yg cakap tu gaya cam gelabah je. Aku lagi la gelabah. Aku dah takleh tahan nih!

bila aku dah kat OR tu, baru je dorang nak buat persiapan, tetau je aku pekik sambil meneran dgn kuat. Sakit gile babi. Mak Mertua aku muncul. Dia pun muke gelabah gak. doctor kata bontot baby kau dah keluar!!! Azab giler beranak anak luar nikah ni. Aku hati dah panas ni. Dah rase cam nak mati dah ni. Abis la lubang aku besar pasni takde laki nak kongkek aku lagi kang huh!

Doctor cuma tolong tolak bontot anak aku ke dlm supaya tak perit utk aku meneran. tapi tak berjaya! Aku meneran lagi. Kat pala otak aku skarang nak kasi lepas je. Aku dah tak duli dah anak aku kuar pala dulu ke bontot ke kaki ke ape. azabnye skarang memang sakit giler. doctor tolong tarik kaki anak aku. bontot dan kaki dah kuar.

takut tangan anak aku patah je ni. doctor selit masuk tgn dia utk adjust apa² yg patut. aku dah tak bermaya nak meneran. mampu meraung kesakitan je. tak tau nak mintak tolong sape. Aku cuma nak supaya ni semua selesai. dah tak sanggup aku nak melalui tu semua. sakit bagai nak mati!!

Aku takleh tahan dgn separuh anak terkuar, separuh lagi tak lepas macam ni. Dorang takut kepala anak kau tersangkut which means boleh block penafasan dia. doctor selup masuk tgn dia lagi. dia godeh² (adjust) tah hape² memang dah barai abis dah lubang aku dorang kejekan. lama kelamaan berjaya keluarkan. dan dgn serta merta sakit yg kau alami tadi tu semuanya hilang. lapang pala otak aku… aku pun dah tak larat nak jerit. mase tu aku baru perasan semua ade kat situ. mak mertua, bapak mertua, saiful…

Anak aku berat 3.5kg nasib baik tak koyak sampai ke bontot. hahaha… bila dah wrap baby dgn kain warna pink, dorang pass lah kat Saiful. Saiful azan kat telinga anak aku tu. apa nama dia. masa tu aku masih sibuk terkangkang. sebab lepas je doc potong pusat dia, tak lama kemudian placenta keluar. doctor pon mula lah jahit aku. memandagkan tadi masa bontot anak aku keluar, doctor tolong gunting sebelom terkoyak dnegan sendiri. jahitan pon tak lah banyak. cuma setakat 6 ke 7 jahitan gitu.

Aku tak pasti pengalaman orang lain mcm mana. kalau inilah yg dikatakan normal. memang azab nauzubilah. mase aku mengalami kesusahan tu baru aku terkenang dosa² aku. mase tu aku pasrah abis. Aku terima je kalau ni pembalasan aku kerana melahirkan anak haram ni.

Aku tengok muke anak aku. Tak tau la macam muke sape. Aku tak larat nak pk mase tu. Mak mertua aku kate macam muke Saiful. Eleh.. yelah tu… wakakaka…

About these ads

68 Comments »

  1. alhamduliilah…syukur ke hadrat ilahi…selamat juga kau melahirkan..walau dlm kepayahan..tapi kau perlu mengucap syukur ..kerana kesakitan kau tu kejap je meen….nasib baik tak kena sampai 20 jam contractions…pastu bontot kuar dulu pun kena jahit 7 jarum je…kira bertuah kau ni meen…kekekekek

    Yasmeen : owh kire tak sakit sangat ekk tuh? hiks..

    Comment by pot — Wednesday, October 24, 2007 @ 9:08 am

  2. muahahaha…… finally!!! tahniah Meen atas kelahiran anak pompuan yang pasti comei…walaupun tak leh dipastikan saper bada s

    Yasmeen : hehehe ape? tak paham la… :p

    Comment by Ameer77 — Wednesday, October 24, 2007 @ 9:56 am

  3. soriii…soriii…. *bapa sebenarnya…namun ibunye pasti lah ko kan…muahahaha….wots her name by the way…….hehehehe aper??? Queen Shaquilla????hehehehe

    Yasmeen : dah cam nama ubat naymuk lak ko boh nama anak aku

    Comment by Ameer77 — Wednesday, October 24, 2007 @ 9:57 am

  4. meen..agak2 klu ko xnak anak 2, ko bagi la kat aku ek…

    Yasmeen : mula² mmg tak nak, pastu dah rase cam nak dah hiks

    Comment by aineez — Wednesday, October 24, 2007 @ 10:14 am

  5. meen satu badan aku sakit baca pengalaman kau bersalin….. pergh aku tiga kali rasa campur sekali D&C … mujur x ilang nyawa jer… mujur ler kilang aku dah tutup…. selamat aku….

    Yasmeen : selamat la ko nampaknye… aku pun rase dah serik dah ni :p

    Comment by NN — Wednesday, October 24, 2007 @ 12:24 pm

  6. ehek tahniah atas proses pemberanakkan yg berjaya… wah manyak detail yg real wooo… ok laa tuh beranak normal lepas air ketuban pecah… ade surprise laa skit… buat kata darah tinggi naik… tak pepasal kena induce…. anyway aku nasihatkan amik darah kat plasenta tuh skit, lepas tuh sapu kat bibir anak ko tuh…

    selamat hari raya gak… semoga duit collection anak ko banyak….

    ok laaaaa caloooo’s dulu….

    Yasmeen : mmg banyak pun. skarang ni tinggal ko sorang je yg blom kasi!

    Comment by dex — Wednesday, October 24, 2007 @ 12:27 pm

  7. tahniah meen….

    Yasmeen : haks! mekasih… ko bile lagik kuikuikui

    Comment by Rid — Wednesday, October 24, 2007 @ 12:55 pm

  8. ako lelaki la meen..

    Yasmeen : aku lupe name ko farid. aku ingatkan si hafizah. thehehe

    Comment by rid — Wednesday, October 24, 2007 @ 2:37 pm

  9. erm…dex, wat pe nak letak palcenta tu kat mulut anak c meen tu??? petua ke tu?? share sikit…

    Comment by MrJoe — Wednesday, October 24, 2007 @ 3:01 pm

  10. wakakaka….. ko leh mengandung Rid…tapi nah mungkin ko leh bersalin!!!!!

    Comment by Ameer77 — Wednesday, October 24, 2007 @ 3:05 pm

  11. hello hello
    edisi main masa melahirkan tarak ka meen? hahahahaha
    nasib kat pala baby tuh takda sperm2 tinggalan activiti lasak hang….
    anyway….. baby tu cute kan…. hehehehe

    Yasmeen : takde. baby kuar lam keadaan suci murni wakakaka

    Comment by Bojourn — Wednesday, October 24, 2007 @ 8:59 pm

  12. Haha.. jadi apakah moral of the story ni??
    Kalau takut nak bersalin, masa kongkek tu jgn lah lepas kat dlm.. tau lah sedap..tapi sesekali harus lepas kat luar gak.. hehehe.. mesti ada org terasa ni.. hehehe

    Yasmeen : sesekali buang la atas perut :p

    Comment by Tiara — Wednesday, October 24, 2007 @ 9:03 pm

  13. kau ni Tiara macam tak tau plak, kalau dah syok mana nak tarik, tekan lagi ader lah masuk gear 5 terus hehehehehee.

    Comment by Geraldton — Wednesday, October 24, 2007 @ 11:54 pm

  14. Tiara, thanks for the phone conversation, dapat jugak aku cakap dgn kau…….. Bila nak keluar citer aku ni………

    Comment by Geraldton — Wednesday, October 24, 2007 @ 11:59 pm

  15. “nasib kat pala baby tuh takda sperm2 tinggalan activiti lasak hang”

    weakakakaka…aku ader pernah terdengar cite ..kisah benar….ader si suami tue siap kene saun ngan doktor lenkali kalau nak main time2 dah sarat tue jgn lah pancut dalam….tue hah…tengok kepala anak kamu tue…penuh ngan sperma kamu….muahahahaha……dunia….dunia…..

    Yasmeen : ye ke? ko bior betul???

    Comment by Ameer77 — Thursday, October 25, 2007 @ 6:02 am

  16. moral of the story…meen nak main lagi la lepas ni…kekekek

    ti…sapa yg terasa tu?..sapa? ni mesti org yg terasa kemut lepas pancut dlm nih…kan ti?..kekekke

    geraton….amaciam spore??…kekekeke

    Yasmeen : pancut kat dalam astu kene kemut wakakaka… amacam geli tak?

    Comment by pot — Thursday, October 25, 2007 @ 6:55 am

  17. “Yasmeen : ye ke? ko bior betul???”

    pasai betul lah haku kongsi kat kengkawan bagi tau..so that sampai mase kengkawan takde ler terkene cenggitu….hehehehe

    Comment by Ameer77 — Thursday, October 25, 2007 @ 8:02 am

  18. “geraton….amaciam spore??…kekekeke”

    S’pore nyer hotel servis kelas tak??? Aku cadang nak pi sane nie….ko rekomen lah maner tempat best wei geraldton…..

    Comment by Ameer77 — Thursday, October 25, 2007 @ 8:03 am

  19. hye yasmeen

    Comment by primadonnaz>blogspot.com — Thursday, October 25, 2007 @ 8:16 am

  20. assalamualaikum yasmeen and kawan kawan semua

    fisrtly, akak minta maaf if i am going on and on and secondly sorry kalau ada anyone yang terasa with what i am writing.

    yasmeen, i just love and admire your writing and although you claim benda ni semua rekaan semata mata, but i regard it as something real and that all the characters mentioned by you ni sememangnya wujud in real life. that is how much i am fascinated by your writing that bile you tak ada new poisting, i just feel weird and like something tak complete.

    having said that yasmeen, akak agak sedih sikit baca your new posting bile you suka guna term anak haram/anak luar nikah towards your baby. kenapa yasmeen. akak sedih betul. akak tahu that yasmeen tak sayang the baby and yasmeen do not want her in your life. tapi meen baby tu tak bersalah. dia pemberian illahi kat yasmeen. akak merayu kat yasmeen please dont use such a word terhadap baby ok please yasmeen.

    finally, sekali lagi akak minta maaf if yasmeen and kawan kawan terasa hati dengan apa yang akak cakap. last but not least, please visit my page and yasmeen can i have your yahoo add. thank you

    Comment by primadonnaz>blogspot.com — Thursday, October 25, 2007 @ 8:30 am

  21. MrJoe… letak plasenta tuh supaya bibir si anak merah mcm minum air fanta strawberry… pasal main masa dekat due tuh sindri mau ingat laaaa… kekadang kena gak skandal dgn best friend (5 jari)….

    Comment by dex — Thursday, October 25, 2007 @ 9:08 am

  22. Meen…fuyoo laa!!…detail gak citer bersalin kau ni ehh…tahniah laa!!!….tp kau mcm dah serik nak beranak lg kan…so next time kongkek jgn biar jantan tak pakai sarung getah tu tau…!!! hehehehehe….

    Comment by eddievh — Thursday, October 25, 2007 @ 9:59 am

  23. Meen letak nama anak nko DAMIA QISTINA…..

    Comment by NN — Thursday, October 25, 2007 @ 11:53 am

  24. hi meen, congrat.
    jaga anak bebaik.

    Comment by haris — Thursday, October 25, 2007 @ 12:04 pm

  25. “Bila nak keluar citer aku ni…” .. Gerald… cite apa kau nak? cite duk dlm bilik 3jam tu boleh?? citelah skit.. hahahaa

    Comment by Tiara — Thursday, October 25, 2007 @ 12:13 pm

  26. Meen congrate to u…besar gak anak kau meen..

    Comment by Taurus75 — Thursday, October 25, 2007 @ 12:21 pm

  27. Gerald – aik thks kat tiara pulak..tak thks kat aku??..bukan ke kerana aku kau dpt bebual ngan tiara sia2 je aku menemani kau mengelilingi kota singa kau bagai kacang lupa kan kulit…hmmm…hehehehe

    Comment by Taurus75 — Thursday, October 25, 2007 @ 12:34 pm

  28. Meen, se dari december tahun lepas sehingga kini, semakin ku baca, semakin real aku rasa cerita ini??? kenapa, kenapa kenapa??? heran… so, skang nie, aku tak tau, nak ucap ‘congrate’ ke tak kat kau sempena kelahiran anak nie…..

    Comment by mzkevin — Thursday, October 25, 2007 @ 12:59 pm

  29. “Yasmeen : ye ke? ko bior betul???”

    pasai betul lah haku kongsi kat kengkawan bagi tau..so that sampai mase kengkawan takde ler terkene cenggitu….hehehehe

    Tak logic tu.. kan bayi tu di saluti dlm air.. mcm mana sperm tu leh msk dlm situ?? kawan kau punya doc tu tak leh pakai .. silap tu bukan doc puan tapi vet.. check btol2..

    Comment by Tiara — Thursday, October 25, 2007 @ 1:04 pm

  30. “Tak logic tu.. kan bayi tu di saluti dlm air.. mcm mana sperm tu leh msk dlm situ?? kawan kau punya doc tu tak leh pakai .. silap tu bukan doc puan tapi vet.. check btol2..”

    sekali lagi…. ingin saye meng”highlight” orang cerita..saye tukang sampai jer…. caye tak caye logik tak logik…. kene tanyer doktor yg sebenor ler…… Meen ..ko takde ker pembace berpangkat doktor bertauliah wei????

    Comment by Ameer77 — Thursday, October 25, 2007 @ 1:20 pm

  31. ekh meen..aku cdgkan ko ltk name anak ko 2….ainul mardhiyah, name 2 name bidadari paling cantik dlm Syurga…mane la tau,dapat gak berkat dan rahmat…

    Comment by aineez — Thursday, October 25, 2007 @ 2:39 pm

  32. damia qistina?… mcm poyo sgt la nama tu.. hahah.. kunon nama paling best lah tu kann??.. kuat berangan lah lu.. aku klu terjumpak budak2 nama mcm tu mesti buleh agak yg mak bapak dia kuat berangan.. hahahah..

    Comment by ocean — Thursday, October 25, 2007 @ 5:25 pm

  33. Saya pun ingin menyampaikan yg facts.. benda tu di panggil CRADLE CRAP.. ianya disebabkan oleh hormonal changes yg berkaitan dgn wanita mengandung dan ni menyebabkan oil glands to go into overdrive!

    Hah… tak yah tnya doc yg bertauliah.. tnya je aku..

    Comment by Tiara — Thursday, October 25, 2007 @ 7:40 pm

  34. namakan aisya ajek kak meen.. wahhhh mana citer sepol dgn tiara.. alaaa pantang2 jugakk.. kasik laa tiara punyer citer take ober.. takpon suh kak tiara buat sub blog.. sbb takkan kak meen nak biarkan kak tiara jadik heroin…

    Comment by naif — Thursday, October 25, 2007 @ 8:37 pm

  35. apa la kau ni meer…ngarut punya cite kawan kau tuu…cepat je kau pecaya…nanti bini kau bersalin…make sure kau duk sebelah dia..masa baby tu kuar cuba kau nengok keadaan baby tu….mana la bleh kepala baby tu kena salut dek sperm…tak tau la kot2 sperm kau nanti bleh tembus masuk dlm bercampur ngan air ketuban bini kau plak….iskh….

    ti…cerita dia 3jam je ke??..kita dulu 5 jam kan?..kekekek

    Comment by pot — Friday, October 26, 2007 @ 6:47 am

  36. Mekasih diatas segala komen² semua pembaca. Terima kasih kepada kawan² pompuan yg sudi berkongsi pengaaman bersalin yg menjadikan entry kali ni nampak real. Mekasih yg tak terhingga untuk Tiara yg ajor aku bahasa² beranak untuk ditulis kat lam entry kali ni.
    Hingga bertemu lagi dalam entry akan datang. (eceh!)

    Comment by Yasmeen — Friday, October 26, 2007 @ 7:44 am

  37. saye pun dlm proses pembelajaran juge….hehehe..harap diampun!!!!

    Comment by Ameer77 — Friday, October 26, 2007 @ 8:31 am

  38. “ti…cerita dia 3jam je ke??..kita dulu 5 jam kan?..kekekek”

    Kau ni pot.. kau ckp dgn aku jgn bilang org.. kan aku terkantoi ni.. hehehe
    dorang 3 jam setakat suap makanan je.. kau dgn aku yg 5 jam tu suap benda lain.. heheheee

    Comment by Tiara — Friday, October 26, 2007 @ 8:39 am

  39. Is it cradle crap or cradle cap? crap tu buruk bunyinye.
    Rasanye dr. tu refer to vernix – waxy white substance bisa jumpa coating the skin of newborn babies

    Comment by thorntoy — Friday, October 26, 2007 @ 12:04 pm

  40. nice meen

    Comment by Druck7 — Friday, October 26, 2007 @ 1:05 pm

  41. dahhh!!! tengok tue Ti!!!!! dah ader pembutal pulak…..muahahaha…. cap ker crap ni wei????Cikgu sume ajaran sesat!!!!

    Comment by Ameer77 — Friday, October 26, 2007 @ 1:17 pm

  42. Hehee.. Cradle Crap!.. wlaupon bunyi mcm crap.. tapi mmg tu lah ejaan yg betol.. gi lah check internet..

    vernix tu dia form masa bila bayi kat dlm perut.. tu utk protect kult bayi dari dehydration masa dlm rahim..kalau vernix ni tak de, kulit bayi akan kerepot lah..

    Hah.. panjang lagi defiinasi ni.. ada 5 muka surat.. tapi kena bagi cikgu vet dulu.. hahahaa

    Comment by Tiara — Friday, October 26, 2007 @ 1:40 pm

  43. ameer77 ko gak yang kat blog nieza ek?! betoi la gamakner, bird of the same feather flock together-gether (at similar blogs) mueh he he

    Comment by thorntoy — Friday, October 26, 2007 @ 1:42 pm

  44. congrate beranak dah ko…

    korang dok pening pasal sperm atas pala masa lahir…

    mujur anak meen tak tangkap konek si faizal masa dia kena enjut dulu… kalau tak faizal aja bidannya….

    selamat hari raya semua…

    Comment by mayat_harimau — Friday, October 26, 2007 @ 11:51 pm

  45. “damia qistina?… mcm poyo sgt la nama tu.. hahah.. kunon nama paling best lah tu kann??.. kuat berangan lah lu.. aku klu terjumpak budak2 nama mcm tu mesti buleh agak yg mak bapak dia kuat berangan.. hahahah..”

    Kepala otak nko ler ocean… ker nko yg kuat berangan… aku saje jer bg cadangan yg nko emo sgt tu apsal…. lgpun maknanyer KEBIJAKAN KEBERKATAN & KEADILAN… aku tak tau ler pulak besok nko nak letak nama anak nko maksud yg bukan2….. baru posting nak kutuk org.. dah rs bagus sgt diri tu patut sombong tak bertempat….

    Comment by NN — Saturday, October 27, 2007 @ 7:35 am

  46. “Azab giler beranak anak luar nikah ni. Aku hati dah panas ni. Dah rase cam nak mati dah ni. Abis la lubang aku besar pasni takde laki nak kongkek aku lagi kang huh!”

    mantap la nko meen, sempat lagi pikir kongkek masa last2 minute tu…. semoga lepas pantang nanti meen makin mengganas dan mengancam

    Comment by harpoon — Saturday, October 27, 2007 @ 8:02 am

  47. hai yasmeen thanks kerana melawat website akak. sure tak menarik macam u punya kan. anyway yasmeen boleh tak bagi akak your yahoo id senang akak nak story

    Comment by primadonnaz.blogspot.com — Saturday, October 27, 2007 @ 10:43 am

  48. for those burit yang akan melahirkan baby in the future… suruh jer doctor tuh jahit lebih2 sikit….bagi ketat, padat dan sendat…. biar jadik mcm dara 17tahun se lepas pantang and silalah berpantang selama 120hari…. siap di salaikan badan2 anda semua….. heheheeh jangan terkena bara lak jubbo hangpa… gua tarak jamin…. gerenti lever brother itu puki bisa mengemut kembali…. lebih mantap dan kencang seperti sediakala… hehehehe….. kalau jahitan kurang memberi bekas, adalah di cadangkan disapukan bibir puki yang rabak lantaran melahirkan dengan Gam Gajah. sapu sikit jer tau….. hehehehe adiozzzz!!!!

    Comment by Bojourn — Saturday, October 27, 2007 @ 4:45 pm

  49. em..tobat je le meen..jg anak hang elok2 bg dia xjd cm hang..hehehe….jgn tau pandai kongkek je..tp xgheti jg anak…kihkihkih

    Comment by mie — Saturday, October 27, 2007 @ 5:14 pm

  50. muahahaha…ader yg kene ban nie kangggg!!!

    Comment by Ameer77 — Monday, October 29, 2007 @ 9:59 am

  51. kpd Cik Akak Primadona,

    Meen kate ini fantasi…so take is as fantasi… jgn ler nak salahkan word yg die gune tue…,. die hanyer berfantasi …bukannyer realiti pun ….. to be fair i think just let Meen to write wotever she fantasize …. pasai mintak maaf tue..kite org tak marah pun ler…hehehehe ;-)

    Yasmeen : takpelah… layannn…

    Comment by Ameer77 — Monday, October 29, 2007 @ 10:03 am

  52. Tak kiralah samada fantasi or reality.. jgn lari dari kenyatan..
    mana yg baik tu jadikan pedoman
    yg buruk tu jadikan teladan..
    ceh… aku pon ada bukak kelas agama.. silalah enrol.. hehehee

    Yasmeen : tazkirah isnin… :p

    Comment by Tiara — Monday, October 29, 2007 @ 12:24 pm

  53. silap mistake la yasmeen. u put your YM id kat kawan baru tu nyer blog, da visible la plak sekarang!

    Yasmeen : tak silap la. memang nak letak kat situ

    Comment by thorntoy — Monday, October 29, 2007 @ 12:39 pm

  54. hahahaha… Ustazah Tiara dah bersuara……

    Comment by Ameer77 — Monday, October 29, 2007 @ 12:41 pm

  55. aku rasa cam perangkap jek mintak² YM nie… hehehhehe… tak kisah laaa fantasi ke realiti ke janji saiful & tiara tak berenti aktiviti terlarang dorang…

    ape crite bini kapten yg attack si tiara tuh?… takkan settle mcm tuh jek….

    ok laaa caloooo’s dulu…

    Comment by dex — Monday, October 29, 2007 @ 3:20 pm

  56. anyone wanna add me at ym? rainmaker_515@yahoo.com – missing meen’s latest twist…

    Comment by rainmaker — Monday, October 29, 2007 @ 4:39 pm

  57. tahniah meen .. ala tk sempat nk projek dgn meen .. tkkn kena tunggu lepas pantang kot hehe,,,

    Yasmeen : izaida un cam berat hati je nak bagi thehehe

    Comment by vaN_Zack — Monday, October 29, 2007 @ 9:32 pm

  58. tul gak kata tiara tuh…

    Comment by mayat_harimau — Tuesday, October 30, 2007 @ 9:59 am

  59. takde entry baru ker meen…..

    Yasmeen : lambat sket!

    Comment by PRINCESS LEIA — Friday, November 2, 2007 @ 7:28 am

  60. tahniah kak meen sbb dh lahirkan baby girl…ingatkn leps entry mengandung kak meen terus tinggalkan blogging….

    Comment by ken — Friday, November 2, 2007 @ 12:01 pm

  61. sibok betol kau ngan “anak” kau kan meen kan….

    Comment by PRINCESS LEIA — Friday, November 2, 2007 @ 1:24 pm

  62. lama tak masuk ni.. Dah beranak rupa nya Meen.. Ok la Meen, rest dulu tapi sebagai ganti sambung la cerita Tiara buat sementara waktu..

    Comment by randy — Sunday, November 4, 2007 @ 8:56 pm

  63. takpelah princess leia dia nak jadi ibu mithali…..

    Comment by NN — Monday, November 5, 2007 @ 7:18 am

  64. tahniah… beranak ngan jayanye..

    Comment by aerizla — Wednesday, November 7, 2007 @ 11:39 am

  65. akhirnya anak tu dilahirkan… tak nak inform kitorang ker saper nama anak tu?

    Comment by machevallie — Thursday, November 8, 2007 @ 12:10 am

  66. aduiii…
    Satu hari suntuk aku baca ceritera ni, dari 2 blogs terdahulu sampailah wordpress.blog ni.. bukan sebab sex skill yang aku gila nak baca tetapi perjalanan cerita Yasmeen itu sendiri. Sex scene yang Yasmeen gambarkan tu hampir serupa di mana-mana entry yang ada bab sex tu. Tak kisah lah tu dan aku tak fokus pada benda tu pun.

    Apa yang terlintas di kepala benak aku ini ialah pengolahan ayat-ayat tuan blog ini, sangat bagus. Tak kisah lah fantasi ke reality ke ceritera ni.

    Dan hanya orang yang melalui pengalaman dalam cerita ini sendiri sahaja yang mampu menulisnya. Tak salah rasanya kalau aku katakan semua cerita ini berpandukan kepada pengalaman penulis sendiri atau orang lain yang pernah laluinya.

    Salam

    Yasmeen : yer tak salah. memang tak salah :p

    Comment by eddyra — Thursday, November 8, 2007 @ 1:20 am

  67. Kak Meen,

    ape cerita ameer, tiara, kapten, zamri, ustaz, faizal, bdk pahang yg main dlm kete, laki dari johor, technicians skrg?

    kisah kapten dgn tiara, kak meen dgn faizal pun agak tergantung.jarak update agak jauh…tiar dgn faizal ade heavy?xpaham sgt entry last tu…shima dgn abg kak meen skrg?

    kisah video dulu pun kak meen xbgtaukan kesudahan…camne kak meen solved?

    btw, kak meen tak try ketahui baby girl anak sape?

    Yasmeen : blom ade kesudaha. panjang lagi citer ni kehkehkeh…

    Comment by ken — Thursday, November 8, 2007 @ 11:13 pm

  68. name baby sis siapa?..putri tringin nk tgk..tak nak publish pic die kew?..k lah..putri ada clasz programming ni..u take cre.

    Yasmeen : nama dia Laura Hidayah Binti Saiful agaknye la aku pun lupe thehehe….

    Comment by Putri — Thursday, March 6, 2008 @ 12:06 pm


RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

The Banana Smoothie Theme. Blog at WordPress.com.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 163 other followers

%d bloggers like this: