Diari Berahi Yasmeen

Saturday, February 17, 2007

Saiful Dan Van Zakri

Filed under: Bosan, Suratan Atau Kebetulan! — Yasmeen @ 12:32 am

Sejak Saiful pegi, dia langsung tak call aku. Mula-mula aku tak la kisah sangat sebab aku sibuk dengan Zack. Tapi hari ni hari ke 4 dia pegi tapi takde sebarang khabar berita.

Hari ni aku keluar dengan Zack lagi. Aku dah bosan asyik pegi The Curve je, jadi aku rase baik aku yg ambik dia kat umah dia, pastu aku leh ajak dia gi tempat lain. Hari ni kami jalan-jalan kat KL. Pusing-pusing bodo je. Takde tujuan. Akhirnya kami lunch kat bukit bintang.

Telefon bimbit Zack berbunyi.
“what????” Zack separuh menjerit. Aku terkejut tapi mendiamkan diri.
“nape?” aku tanye Zack sebaik saje dia mematikan talian.
“Errr girlfriend i” jawab Zack gugup.
“oh dah ade girlfriend…” aku senyum tawar.
“Errr actually kami kawan baik, tapi baru-baru ni dia cakap dia suka kat i, i tak sampai hati nak tolak, i takut kalau i tolak…”
Hmmm… aku senyum. Dan pancung kata-kata dia.
“dia nak ape?” aku malas nak dengar cerita panjang dia.
“dia kat Nagoya” Zack bersuara tersekat-sekat.
“Japan?”
Zack angguk.
“dia nak ke Australia, transit kat KLIA, nak jumpe i” Zack pandang aku.
“ohhh… so ape masalahnye?” aku pandang Zack jugak.
Zack diam jugak.
“u tak kisah?” Zack tanye aku.
“i?” aku tercengang.
“kenapa i nak kisah?” aku hirup ice lemon tea sikit.
Ermmm masam…
“look… i tau, u pun tau… u suka kat i kan?” Zack pegang tangan aku.
Hah?
Aku tarik tangan aku dari genggaman Zack.
“i suka kat u?” aku memandang Zack dengan sinis.
“come on Yasmeen, kalau tak, tak kan i izinkan i sentuh u” Zack pandang tepat ke anak mata aku.
Aku tarik nafas panjang.
“Zack… actually…” aku tarik nafas lagi sebelum menyambung bicara.
“bukan u sorang je yg dah sentuh i” Zack tercengang dengan kata-kata aku. Aku ketawa. Zack masih lagi terkebil-kebil.

Aku gelabah kejap. Handphone aku berbunyi. Saiful!
“Abang…”
“i kat kat kedai, tengah makan”
“hmmm? Tak jadi balik?”
“hmmmm…”
aku angguk-angguk.
“nanti ape-ape bagitaulah, jangan hilang tiba-tiba…” aku buat suara manja. Yucks!
“rindu tu jatuh no.2, mama tanya i nak cakap ape, tak logiklah kalau i jawab tak tau kan…”
Selepas beberapa minit berbual. Aku kembali menarik nafas panjang.
Boleh teka apa Saiful cakap?
Meeting dia ditunda ke minggu depan, ada perbincangan lain sepanjang cuti tahun baru cina. Boleh percaya? Hahaha… biarlah, mungkin dia sebenarnya dengan Kamalia atau pompuan lain ke, lantak la.
“abang u?” Zack bertanya.
“hMmmm…” aku angguk.
“manjanya…” Zack senyum.
“manja ke? Kami macam anjing dengan kucing” aku cuba ubah topik dan terus teringat pasal awek Zack tadi.
“so bila awek u tu nak jumpa u?”
Zack berhenti tersenyum bila dengar soalan aku.
“Lusa” Zack diam. Aku pun diam.

Sepanjang perjalanan pulang, dalam kereta Zack cuba menjelaskan tentang awek dia walaupun aku tak kisah sangat. Aku tak pasti dengan riak wajah sendiri tapi aku yakin aku takde rasa kecewa atau hampa bila dapat tau dia ada awek.
Kata Zack, awek dia tu (Ann) seorang gadis bercitarasa tinggi. Anak seorang kenamaan (tak boleh sebut nama), educated, cantik, bergaya, moden, sexy dll. Mereka study sama-sama kat Holland. Disebabkan kat sana tak ramai sangat orang melayu, so Ann dan Zack senang berkawan. Pada mulanya mereka memanglah kawan baik sehinggalah satu masa Ann meluahkan rasa.
Entah kenapa Zack susah nak terima dia. Zack kata dia sayang Ann macam adik dia. Dia jaga keselamatan Ann, tak ambik kesempatan keatas Ann dan dia ambik tau dengan sapa Ann kawan, dengan sapa Ann keluar sebab dia betul-betul sayangkan i mcm sayang darah daging sendiri.

Ann seorang gadis yang pandai berdikari, bijak dan ada ciri-ciri kepimpinan yang tinggi tapi dalam masa yang sama dia manja dan sensitif. Maklumlah sejak kecik, keluarganya bagi ape je yg dia nak, tiada perkataan SUSAH atau TIDAK dalam kamus hidup Ann. Kehidupannya begitu sempurna. Dia ditatang bagai minyak yg penuh.

Korang semua tertarik dengan gadis ini? Aku sendiri teringin nak jumpa Ann. Apa yg Zack cerita tentang Ann memang menarik perhatian aku. Aku menggambarkan Ann adalah seorang gadi elegan yg hebat, mungkin setaraf Paris Hilton. Kaya dan ternama. Cuma yg aku tak faham, apelah yg susah sangat untuk menerima cinta gadis yg memang dia dah sayang, menjaga kehormatan dan menghormati gadis itu ibarat seorang abang menjaga adik kandungnya.

Bersambung…

8 Comments »

  1. CAM BOSAN JEK CRITA KO SKG YASMEEN

    Comment by SILENT — Saturday, February 17, 2007 @ 2:08 am

  2. Hai, Men,
    Lama tax cek blog U nie.
    Eleh, entah2 Zack tu saja nak cover pasal dia ngan girlfrend dia tu. Nak tengok reaksi U je. Entah2 dia tu “boye” yg terlepas dari zoo Holland. Tengok pun semacam jer.. ;p

    Comment by red — Saturday, February 17, 2007 @ 3:15 am

  3. Salamz,
    Yasmeen – dh kena penangan budak kot, not so much a sex/konek huntress now
    Saiful – still d same skirt/cipap chaser, alasan bznes sbuk x ble pakai buat CEO zman IT, smbl ngongkek dlm utan pn pn ble buat decision for HQ via satt. comm., he is using Meen’s baby for sacrifice in a satanic plot 2 B reveal later, muahahaha…!
    Van Zakry – so little detail being divulge here, mcm penipu berlakon jd gigolok pun ble jgak, Ann? accomplice c penipu gigolok la..
    In short, still lame w/o a fucking scene….

    Comment by Pez2KcgPeaze — Saturday, February 17, 2007 @ 9:55 am

  4. Ilek le dulu geng,
    Yasmeen ada reason dia sendiri la tak sex lg dlm citer ni.
    Ada benda yg dia tgh pikir and plotkan dulu.
    Betul tak Meen?

    Comment by Hezry — Saturday, February 17, 2007 @ 11:42 am

  5. korang ni SEX..SEX…apa nk jd? … tgk la dlu plot cite dia cmne .. senang2 je ko ckp dh bosan penat meen buat jln cite tu.. penat lg aku masa kena interview dgn meen ..pasal nk create watak aku tu…. mau 2 jam kena interview supaya meen blh bayangkan character aku… hezry .. ko buat apa kat dubai? kat dubai best tak_? bisnes ke? aku klu senang2 nnt nk dtg dubai la..

    Comment by Van_Zack — Saturday, February 17, 2007 @ 2:30 pm

  6. Hehehehe..hai all..wassup…

    errr…bencinya …dua-dua zack nak kaut ni…kalau betul la ann gf dia eheheeh…..

    saiful..over tu..saja je..nak bercanda dgn org lain n tunda meeting….lamer kan..

    hehe..geram pulak bila baca entry ni…semua nak take advantage tapi bagus yasmeen..at least u told zack dah ramai yang sentuh u..biar zack teruja lagi hahaha…

    over ke ni??tak kan..hehe

    Comment by LoisLane — Saturday, February 17, 2007 @ 4:12 pm

  7. Yahoo cuti…Meen balik cuti giliran saya plak bercuti….erm…asyik keras jee…tak penat ke….keributan nanti….Erm confess after had feelings…connected…is it the best way to start somthing big…lest’s try….betrayal (“betoi ke spelling tuh”) topic yg baguih. Kalau from the heart aku tak sanggup….tapi kalau nak saparatekan felings tuh susah sebab dlm kepala asyik sex je… benda sedap…tapi who knows ada cara lain yg lebih “horny”. Let’s try…..
    ARIOUS….Arista…..amigos….

    Comment by Harry — Tuesday, February 20, 2007 @ 8:17 am

  8. SILENT : bosan gak menulis
    RED : wah bz manjang bisnes woman sorang ni, baru skarang nampak batang idong :p boye la saye suke hehehe…
    HEZRY : yerla, pening nak susun ni
    VAN : nak kene interbiu lagi skali ni, kali ni siap ngan praktikal :p
    LOISLANE : ko kawtim la ngan zack, mane tau leh share ke :p hehehe
    HARRY : slamat bercuti dude!

    Comment by berahi — Wednesday, February 21, 2007 @ 2:26 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: