Diari Berahi Yasmeen

Sunday, March 4, 2007

Sayangkan Mangga Dibuang Betik, Sayangkan Padi Dibuang Rumput!

Filed under: Penyesalan, Suratan Atau Kebetulan! — Yasmeen @ 12:04 am

Selepas beberapa hari menghilangkan diri, aku nekad balik kerumah dan berhadapan dengan semua ni. Kereta Saiful ada dirumah. Aku semakin berdebar-debar.

Aku menuju kebilik dan berharap Saiful tak sedar yang aku balik. Bila aku bukak pintu bilik, Saiful dan Kamalia sedang berasmara diatas katil. Aku tercengang. Begitu juga Saiful dan Kamalia.

“Excuse me, boleh tinggalkan kami sekejap” Kami bersuara sinis memandang aku. Tanpa segan silu dia masih lagi berada diatas badan Saiful dan konek Saiful masih lagi tenggelam dilubang keramat Kamalia. Buah dada Kamalia kelihatan melendut bagaikan terung.
Aku diam, tutup pintu dan beredar ke ruang tamu. Aku tak pasti perasaan aku ketika itu, Cuma yang aku fikirkan, kenapa jalan hidup aku seteruk ini. Dengan keadaan aku yang bagaikan sundal dan keadaan suami aku yang sedang mengongkek dengan pompuan lain dalam bilik tidur kami. America pun tak buat macam ni, inikan pula kami yang Melayu ni! Entahlah…
Kira-kira 20 minit lepas tu Saiful dan Kamalia turun. Tiada riak bersalah atau takut-takut pada wajah Kamalia. Dia tersenyum sinis dan menjeling aku.
Kamalia keluar dari rumah memandu kereta Saiful. Saiful tak hantar dia balik.
“I balik dulu sayang” sekali lagi Kamalia menjeling aku dan mengucup bibir Saiful dihadapan aku.

Sebaik saja Kamalia pergi, Saiful duduk dihadapan aku. Aku pandang kearah lain, tak berani nak menatap wajah dia.

“I nak tanya u. U nak tamatkan semua ni atau teruskan? I rasa…” telefon bimbit Saiful berbunyi sebelum dia sempat menghabiskan kata-katanya.
Aku tak faham apa yang Saiful nak sampaikan. Aku tak tau apa yang dia maksudkan dengan ‘semua ni’, sama ada hubungan bebas aku dengan lelaki lain dan hubungan dia dengan Kamalia atau perkahwinan kami.

“ok Mama, malam ni kami datang, Yasmeen baru balik ni” Saiful memutuskan talian dan suruh aku bersiap untuk kerumah keluarganya di Bukit Antarabangsa. Aku mengeluh.

Kat rumah mak dia, macam biasa Saiful berlakon mesra dengan aku. Dan aku pun berlakon macam biasa.
“macam mana sepupu Meen kat Hongkong tu? Dah sihat?” mama tersenyum memandang aku. Aku gugup.
“dah ok sikit” aku jawab selamba. Rupanya Saiful bagitau mama dia yang aku pegi tengok sepupu aku sakit kat Hongkong. Dan aku kena jawab macam-macam soalan pasal Hongkong. Letih aku nak layan orang tua tu.

Saiful memeluk aku dan membelai rambut aku didepan mak bapak dia macam biasa. Lakonan dia memang hebat, sikit pun orang tak boleh kesan yang kami ada masalah besar. Dia suapkan aku makan dan suruh aku buatkan air sebab rindu nak rasa air yang aku buat. Sebenarnya aku tak pernah pun buatkan dia air.

“korang tidur sini jelah ye, dah lama mama tak jumpa korang, Meen pun bukan buat apa kat rumah kan? Esok boleh temankan mama pegi shopping” aku mengeluh dalam hati. Saiful pandang aku.
“ok” aku terkejut bila Saiful jawab OK! Hampeh betul la!
Malam tu kami tidur kat bilik lama Saiful masa dia duduk dengan mak bapak dia dulu. Masuk je dalam bilik Saiful tak cakap dengan aku walau sepatah pun.

“abang, I mintak maaf” aku menghampiri Saiful.
Saiful diam.
“I jatuh cinta kat budak tu, memang I salah” aku teruskan kata-kata walaupun Saiful tak jawab apa-apa.
“I tak buat apa-apa dengan dia, kami cuma bercuti” aku menipu.
“I tau u anggap I tak kenang budi” aku peluk bahu Saiful. Saiful masih diamkan diri.
Aku dah malas nak cakap lagi. Letih je layan mamat ni. Baru aku nak bangun ke katil semula, Saiful bersuara.
“I tak marah u, tapi I nak u respect I sebagai suami u. I tau u tak sayang kat I, kita kahwin sebab budak dalam perut tu, tapi u jangan buat I macam pak sanggup yang bodoh!” akhirnya Saiful meluahkan segalanya.
Aku diam.
“u tau Kamalia tu kekasih I, I dah nak kahwin dengan dia, tapi I tinggalkan dia sebab nak kahwin dengan u, nak tebus kesalahan I pada u, nak anak dalam perut u tu ada bapak, tapi u buat I macam ni” Saiful berkata tanpa memandang wajah aku.
Aku terus diam membisu.
“I tau u suka budak tu or jatuh cinta or whatever la tapi please la, tolong jaga maruah I sebagai suami u. orang semua kenal I, orang tau u isteri I, kalau orang nampak macam mana? Jagalah nama baik I, nama baik mama dan papa I” Saiful berceloteh lagi.
“I tak boleh berpisah dengan Kamalia, I tau u don’t care dan tak kisah apa pun yang I buat sebab u tak cinta kat I tapi tolonglah kawal diri u sebab u tu isteri I, I tak nak orang kata isteri I sundal!” aku membiarkan Saiful meluahkan segalanya malam tu.
Teruk aku kene basuh malam tu, Saiful membebel sepanjang malam sampai aku tertidur atas bahu dia masa aku lentok layan ceramah dia.
Aku sedar dia angkat aku letak atas katil, lepas tu aku sambung tidur sampai pagi aku bagun tengok dia takde, mungkin dah pegi keje dan aku pulak kena layan mak mertua aku shopping. Aduh!

27 Comments »

  1. erm…
    problem makin menarik nmpk…
    kiter lihat next episode plak…
    hehehe…

    Comment by shuk — Sunday, March 4, 2007 @ 12:48 am

  2. betul gak kata saiful tuuuu
    nama dia kena jaga jugak…
    kalau u nak buat jugak kena undercover laaa….

    Comment by has — Sunday, March 4, 2007 @ 1:44 am

  3. Niceeeeee~

    Comment by Druck7 — Sunday, March 4, 2007 @ 3:43 am

  4. btol2…sundal2 pn kene jaga gak..
    kene lark tangkap basah…mmg menarik..
    semakin panass..semakin menarik

    Comment by 4en4an9 — Sunday, March 4, 2007 @ 4:28 am

  5. meen..wah cite ko ni da makin menarik ar..
    tak sabar for the next episode..
    cepat2 lah update cite ko ni tau..
    tapi saiful tu dok kongkek ngn kamelia,die tu tak respek ko sbg bini die..die soh ko respek die tapi die tak respek ko..
    mcm ne tu..

    Comment by elly — Sunday, March 4, 2007 @ 5:10 am

  6. oooh..oooowww…..aaaa…aaaaaaa……uuuuuu……

    Comment by abcdead123now — Sunday, March 4, 2007 @ 5:12 am

  7. oooh..oooowww…..aaaa…aaaaaaa……uuuuuu……;P

    Comment by abcdead123now — Sunday, March 4, 2007 @ 5:13 am

  8. oooh..oooowww…..aaaa…aaaaaaa……uuuuuu……\:P

    Comment by abcdead123now — Sunday, March 4, 2007 @ 5:14 am

  9. haha..laki dia takpe…laki bole kawen 4..beromen ngan empat pompuan sekaligus pun takpe.. pompuan kene beromen ngan sorang laki je😛

    Comment by Bojan — Sunday, March 4, 2007 @ 6:52 am

  10. yeah.. long live saiful.. betoi jugak apa dia cakap.. lain kali meen, ko jgn la main bukak kangkang suke hati je.. he hheh..

    btw, it is a good continuation lah.. can’t wait for more..

    bravo bella!

    Comment by trendkill97 — Sunday, March 4, 2007 @ 9:24 am

  11. bersambung…. dh jd cam telenovela Venezuela plk… kita blh bg tajuk La Sundaloura ..ok tk meen?ke nk.. La Scandalaura? haha pandai U bg tajuk tu I cam tk caya org jurusan Sains pn leh buat ayat power cam org amik sastera.. keep it up honey!!!

    Comment by Van_Zack — Sunday, March 4, 2007 @ 9:56 am

  12. Kesinambungan yg agak menarik. Walaupun simple tapi mempunyai kesan yg agak mendalam. Agak-agaknya bila la depa berdua nie nk jatuh cinta betoi2 ekk. Langsung takde rasa cemburu…

    Comment by red — Sunday, March 4, 2007 @ 10:10 am

  13. hehe….selamba je kiss depan meen…tak suka tau kiter heheheheh..
    teruskan berahinovela meen….biar semua tak sabar2 tunggu nak baca….

    Comment by LoisLane — Sunday, March 4, 2007 @ 11:45 am

  14. nak suami dah dpt, jd kena ler jaga maruah suami skit…. kalau nak join sekali kamalia dan meen i ngat tak kisah, lgpun kongsi suami baik gak…

    Comment by cilired — Sunday, March 4, 2007 @ 12:47 pm

  15. bila sambungannya ni meen……..

    Comment by cilired — Sunday, March 4, 2007 @ 12:51 pm

  16. Aku rasa Saiful ni mmg siul laa…ada ke suruh Meen jaga maruah dia bila dia pun pegi kongkek dgn org lain…patut dia ajak je Meen tu join the fun masa Meen caught diaorg in the act tu tau..hahahahah…

    Comment by Eddie Van Halen — Sunday, March 4, 2007 @ 1:13 pm

  17. aku pun sokoong gak tu…lain kali baik saiful ajak kongkek skali..

    takpe..kita tunggu episod seterusnya…smakin panas dan memberahi kan..kandungan meen plak mcm mana? tak pegi klinik ke cek?

    p/s: meen…i ni bukan org sabah la…dah guna id ni sejak dulu lagi…time stay kat sabah lagi…hehe..i tak tau plak u tak suka org sabah..ni mmg id i..so, bleh tak i request id u skali lagi?

    Comment by Mr... — Sunday, March 4, 2007 @ 3:37 pm

  18. hmm.. meen im me lah.. :p~~

    Comment by miss — Sunday, March 4, 2007 @ 5:29 pm

  19. satu jelah malaysian people ni, isteri kena jaga nama baik suami n familynya, tapi suami yang tarafnya sama macam sundal tu, tak perlulak jaga nama baik isteri dan family isteri. memang dunia ni tak adil.i sian u meen..kalau saiful nak kongkek kamilia ke, janganlah kat bilik tidor,ni sensitif sikit…tape i akan temani u di saat u kesedihan meen…..

    Comment by anuar — Sunday, March 4, 2007 @ 11:37 pm

  20. menyundal tak slh klu blm jd isteri org. tp bile dah jd isteri org kene ler jage maruah suami. suami nak buat ape pun lantak ler. ko kene tau skit yg ko tu org islam n sebagai seorg isteri ape yg perlu ko buat. sejahat jahat aku pun aku tak kongkek bini org weiiiiiiiiiiii. tlg ler meen, dah ler munyundallllllllllllll. emotional gak aku ni kan kan kan. hehehehek………. ape2 ko jgn ler amik ati sgt klu btl ko tak menyundal. secara tak langsung aku nasihat buat sume org termasuk aku skali. ok meen, taruskan cerita ko yg sensasi tu………..

    Comment by roberto — Monday, March 5, 2007 @ 1:18 am

  21. tau pun ko tough komen aku smpi tak bg komen aku display. lain ka;i beringat skit klu nak way dosa

    Comment by roberto — Monday, March 5, 2007 @ 1:21 am

  22. SHUK – ko ni hari-hari tunggu episod seterusnya stress aku nak buat keje
    HAS – sepatutnya mcm tu la. tapi dia pun tak jaga nama dia sendiri hehehe… nevermind dear, cerita fantasi je ni… jangan stress k?
    DRUCK7 – thanks
    4en4an9 – bini orang kene tangkap basah ngan jantan lain dah biasa, aku malas nak buat citer yg dah biase ni :p
    ELLY – layankan ajelah Elly…
    abcdead123now – apsal? terpijak paku ker?
    BOJAN – up to you!
    trendkill97 – jangan selalu kangkang, nanti masuk angin! take care!
    VAN – layan…
    RED – maisng-maisng cuba memahami… cemburu tolak tepi :p
    LOISLANE – marah ker?
    MISS – hi…
    CILIRED – kongsi?
    EDDIE VAN HALEN – patut ke?
    MR SABAH – boleh la kalau tukat id lain yg takde perkataan SABAH hehehe
    ANUAR – sokong!
    ROBERTO – mane lagi dosa? buat citer fantasi ke buat bebetul? atau tuduh orang tanpa usul periksa tu lagi dosa kot?
    jangan cakap pasal dosa kat sini… see u in neraka!!!

    Comment by berahi — Monday, March 5, 2007 @ 5:17 am

  23. ala meen..ntah2 roberto tu tengah berfantasikan ko meen…tipula dia tak bace diari kau nih…hek3…

    Comment by rezd — Monday, March 5, 2007 @ 5:32 am

  24. apa saiful bukan islam ke.?ni yang aku bengang n sian kan yasmeen.pokoknya bila dah kawin laki bini takleh menyundal lagi.tapi taubat banyak2.hehehe…jadi ustazlak aku.tapi tulah realiti di malaysia ni

    Comment by anuar — Monday, March 5, 2007 @ 7:13 am

  25. Ya … la … mana episod pi check klinik … tak kan tak pi check …. jantan ka betina …

    Comment by mig29n — Monday, March 5, 2007 @ 11:39 am

  26. alah kongsi lakila meen…. ko yg sah, si kamalia yg simpan tp 3 sekali boleh tidor sama kan……….

    Comment by cilired — Monday, March 5, 2007 @ 11:49 pm

  27. REZD – bior la dia
    ANUAR – realiti di Malaysia? owh tak sabar nak balik tengok realiti kat Malaysia
    MIG29N – nak kene buat ke episod yg boleh buat penonton tido tu?
    CILIRED – owh…

    Comment by berahi — Tuesday, March 6, 2007 @ 7:01 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: