Diari Berahi Yasmeen

Monday, March 5, 2007

Jangan Seronok Sangat, Nanti Menangis!

Filed under: Bosan, Diari Kehidupan — Yasmeen @ 12:03 am

Kan orang tua-tua cakap, jangan seronok lebih sangat, nanti menangis. Benda ni terjadi kat mak mertua aku yang konon vogue tu. Pompuan yang berusia 56 tahun tu masih lagi berambut perang. Aku sedikit tercabar sebab nak sesuaikan gaya aku dengan dia bila kami keluar bersama.

Dia ajak aku ke The Curve. Alamak! The Curve? Mengingatkan aku kepada Zack. Sakan betul orang tua ni shopping tak ingat dunia, hampir semua kedai yang dia singgah dia akan beli sesuatu. Tak cukup untuk dia, dia belikan aku sekali.

Seronok betul dia bercerita tentang zaman remaja dia yang tak pernah stop shopping, kat London, Paris, New York blablabla naik ngantuk aku dengar. Disebabkan dia terlalu happy, hampir semua sales girl yang dia jumpa diajaknya berborak. Hahaha… layannn…

“Meen, jom kita jalan kaki pegi Ikano”
“sebelah?”
“sikit je Meen, lintas jalan je, tak kan nak ambik kereta pulak, nak cari parking kat Ikano dah satu hal”
dia pujuk aku. Aku ni dah la lenguh kaki berjalan, tumit aku sakit la woi… huwaaa…
“hmmm… ok!” aku layan.
Kat Ikano dia sambung shopping lagi.
Aku ikut je bontot dia sambil dengar dia berceloteh pok pek pok pek.

Dipendekkan cerita (tak sabar nak cerita topik nangis dia). Balik tu dia nak singgah umah kami sebab dah dekat dari situ, dia penat nak balik umah dia kat Bukit Antarabangsa kot. Hah! Tau pun penat!

Sampai kat umah, kereta Saiful ade situ. Alamak! Abis la aku. Dia buatnya Kamalia ada.
“Saiful!!!!!!!” mak mertua aku jerit bagai nak gila. Mane taknye dia nampak anak dia tengah tenggek si Kamalia kat ruang tamu. Saiful kelam kabut. Kamalia lari kedapur dalam keadaan bogel. Aku nak gelak tapi aku bebuat terperanjat. Aku bukan tak penah nampak adegan tu. Lagipun Saiful dah terus terang yang dia cintakan Kamalia. Nak halang pun tak guna. Aku pulak, taklah cemburu atau marah setengah mati (mungkin sebab aku dah suka kat Zack).
“betina sial!!!” mak mertua aku sempat lepuk kepala Kamalia dua tiga kali. Aku nak gelak lagi tapi aku tahan.
Kamalia pucat lesi dia capai baju dia lari ke bilik air. Saiful kene tempeleng ngan mama dia dua tiga kali. Kamalia keluar lari ke pintu lepas pakai baju. Tah macam mana dia balik, aku tak tau la hahaha!

Merambu-rambu airmata mak mertua aku mengenangkan anak dia yang mengongkek ngan pompuan lain tu. Mak mertua aku pujuk aku supaya aku bersabar, dan dia ajak aku balik rumah dia. Adui orang tua ni…

“bini tengah mengandung Epul buat macam ni? Sampai hati Epul” mak mertua aku tersedu-sedu macam laki dia pulak yang kantoi tengah projek dengan orang lain.

Sekarang ni aku dah sangkut kat umah mak mertua aku, camne aku nak lari ni? Leceh tul la.

“u tengok anak u, punyalah biadab, langsung dia tak datang pujuk bini dia kat sini” mak mertua aku membebel sepanjang hari sambil menangis tak henti-henti sampai tak nak makan tak nak minum.
Aku pulak bebuat murung gak la. Tak kan nak buat selamba plak. Mak mertua aku ngan bapak mertua aku layan aku baik sangat sebab Saiful dah buat aku camtu. Hehehe…

Aku sms Saiful Abang pls ambik I, I tak nak duduk sini😦 takde jawapan dari Saiful. Dia tak balas pun sms aku. Aku dah start rase rimas dah ni. Tah sampai bila aku nak duk sini huwaaaa!!!

49 Comments »

  1. wakekekekekekekek…. lawak lak aku si saiful kena ambush dgn mak sindri… ape daaa…. lain kali nak beromen, prepare laaa backup plan nak sorok skandal…. takde skil laaa si saiful nie….. wekekekekekkekekekek good job meen….

    Comment by dex — Monday, March 5, 2007 @ 1:06 am

  2. rilek ar meen. takkn ko nak amik ati dgn aku kot

    Comment by alessandro — Monday, March 5, 2007 @ 1:28 am

  3. dah ler meen, ko jgn nak menyundal lg. ko kene igt skit yg ko tu isteri org. suami nak wat ape pun lantak ler asalkan jgn isap dadah dah ler. ko pun kene ugt skit yg ko tu org islam. tak abis2 menyundal. aku tau memg slh satu hobi ko ni kongkek dgn pakwe ko kat sane, kan kan kan kan kan. sejahat aku pun aku takkn sondol bini org weiiiiii. emotional gak aku nih kan. ok ler meen trskn cerite sensasi ko tu k.

    Comment by alessandro — Monday, March 5, 2007 @ 1:33 am

  4. mujur mak mentua tak tau sapa sebenarnya yasmeen,biarla rahsia kan.

    Comment by kisahaku — Monday, March 5, 2007 @ 1:46 am

  5. hahaha..aku pun nak tergelak bile si kamelia tu kene bambu ngn mak saiful..cuak siut..

    Comment by elly — Monday, March 5, 2007 @ 2:30 am

  6. hahaha..aku pun nak tergelak bile si kamelia tu kene bambu ngn mak saiful..

    Comment by elly — Monday, March 5, 2007 @ 2:32 am

  7. makin best giler citer….

    Comment by NN — Monday, March 5, 2007 @ 3:34 am

  8. As the story goes ..it gets more interesting..but as the Malay proverb
    says ” Sepandai-pandai tupai melompat …… ” lets see how Meen gets out from this situation..
    As my friend Ajar Singh says : Kalau dibuat drama swasta,watak Meen ni actress yang mana idaman kalbu..”

    Comment by Alex Lee Ming Huat — Monday, March 5, 2007 @ 4:17 am

  9. hahahaha..kena lepuk tak pasal2….muka lawa tapi kena lepuk ngan mak saiful..sabar je la ehehehe..

    go go meen….meen dah leh tersenyum bila saiful kantoi dgn mak dia..tapi…best ke meen duduk serumah ngan mak mertua??hehe

    Comment by LoisLane — Monday, March 5, 2007 @ 5:21 am

  10. Huarghhhh! :0 Ada sesape nama Saipul , Shima k? Tlng bgi address blog kmu, methinks dat would be more exciting….

    Comment by Pez2KcgPeaze — Monday, March 5, 2007 @ 5:25 am

  11. DEX – padan muke dia kan?
    ALESSANDRO – jangan stress, ni cuba cerita fantasi wakakaka
    kisahaku @ JANG – sepandai-pandai tupai melompat…
    ELLY – tak baik ketawakan orang
    NN – ye ke?
    Alex Lee Ming Huat – aku nak Julia Hana lakonkan watak Yasmeen ni :p

    Comment by berahi — Monday, March 5, 2007 @ 5:26 am

  12. LOISLANE – boring la…
    kacangPIS – agaknye la kan?

    Comment by berahi — Monday, March 5, 2007 @ 5:33 am

  13. aha..aha nilah namanya pembalasan.sejahat2 yasmeen tapi dia tetap ada rasa takut bila kantoi dengan saiful sebab ingatkan status dia bini saiful. tapi…saiful tak penah rasa bersalah ngongkek si kamalia walaupun tau dia dah ada bini.sebab dia sebenarnya kawin yasmeen kerana sian bukan ikhlas.ni suratan yang nampaknya menyebelahi nasib meen dan anak yang dikandungnya….teruskan meen, i support u.

    Comment by anuar — Monday, March 5, 2007 @ 7:16 am

  14. meen jom gi lunch ngan i..the curve ..keke

    Comment by rei — Monday, March 5, 2007 @ 8:03 am

  15. ANUAR – aku pun kadang pening ngan citer aku sendiri thehehe
    REI – the curve tu kat mane? thehehe…

    Comment by berahi — Monday, March 5, 2007 @ 8:21 am

  16. jum pi the curve beramai-ramai la kalau mcm ni..nak intai mak saiful soping ..hehe..

    masih tergelak mengingat kan kamalia yang kena lepuk berkali ekekeke

    Comment by LoisLane — Monday, March 5, 2007 @ 9:33 am

  17. Aku tersenyum dan gelak sorang2 part kamalia kena lepuk.

    Comment by route66 — Monday, March 5, 2007 @ 12:25 pm

  18. Huuuhuu…haruuu..
    Citer nie lagi gerek daripd drama swasta pat TV3..hehe..

    Comment by JaliBoy — Monday, March 5, 2007 @ 4:01 pm

  19. hahaha kak meen, cayalah episode kali ni

    Comment by Dila — Monday, March 5, 2007 @ 4:59 pm

  20. elo shuk here…
    kali ni bkn tggu episod seterusnyer daa…
    uat ayat lain plak ek meen…
    erm aper ek?
    hehhehe

    xder idea maa…
    i lyn jer…
    hehehe
    takperkan?

    Comment by shuk — Monday, March 5, 2007 @ 7:10 pm

  21. bg la lebih aksi skit meen………

    Comment by cilired — Monday, March 5, 2007 @ 11:45 pm

  22. Meen..kau pegi laa dok dgn si mamat Van tu laa..bagi relaxkan hati kau dgn dia k..jgn layan sgt mentua kau tu laa…

    Comment by Eddie Van Halen — Tuesday, March 6, 2007 @ 12:30 am

  23. hahaha…menarik sehh..
    laki kene tangkap basah..ngan mak lagik..
    padan muke itu kamelia…arituh berlagak sgt ngan meen..
    best siot meen…ade backup besar….kikis la harta mak merua tuh..hahaha

    Comment by 4en4an9 — Tuesday, March 6, 2007 @ 2:43 am

  24. meen lepas nie klu dah bebaik gan sepol ko kongkeng sepol sampai dia lupa kat kamalia tu…..ko buat hanya ko je yg best bior kamalia tu meleleh air lior terkulat-kulat sensorang kegersangan….. ish geram aku pompuan ni dah kongkeng laki org boleh buat muka selamba je… klu aku jadi mak sepol aku sula je si kamalia tu….nak beno hah ambik ko

    Comment by chenta — Tuesday, March 6, 2007 @ 2:53 am

  25. >>>GIRL@YASMEEN MENGENALI MU, NAMA ke HATI, apakah ia mencukupi……………?,
    >>>Memancing minda…., menyentuh indra….., menghamba diri……,
    masih meragui MU………,
    >>>Harap engkau nyatakan……., jangan BERSEMBUNYI diantara ANGAN dan GERAK NALURI…….,
    >>>Kau pengasih, engkau yang ku sayang, selama ini yang ku miliki
    HANYA BAYANGAN BAIDURI……..,
    >>>Di mana sebenarnya SINAR NURANI…. PENERANG HATI…………?
    >>>Ku lihat bulan dan mentari kejar mengejar setiap hari…., kulihat TARIAN HIDUP MEWARNAKAN LUKISAN MIMPI…..mmmmmmmm……,
    >>>Hanya satu ILUSI…, mmmm……………………………???
    >>>Maka aku menghayati cerita….. cukup dengan rasa rindu yang mengasyikkan……. UNTUK MU GIRL@ YASMEEN
    >>>Kalau sudi, saya ingin BKENALAN dengan Girl, melalui email saya diatas….., boleh kita jadi kawan chat….?? 🙂

    Comment by Ghost Rider — Tuesday, March 6, 2007 @ 3:31 am

  26. Actually terjumpa yr blog nie pun secar kebetulan. Nice story. Keep up the good work meen.

    Comment by opensky — Tuesday, March 6, 2007 @ 3:59 am

  27. aduih…. bole tahan parah jugak komen korang nie…. siap ade yg bersajak… GR ko nie nama jek ganaz… tapi jiwang mendap gilo…. wekekekekekekekkeek

    Comment by dex — Tuesday, March 6, 2007 @ 6:20 am

  28. GR, ini pengalaman aku bersama dia. dia ibarat merpati, nampak jinak, senang nak dekat tapi susah nak tangkap. mood dia berubah-ubah dari masa ke semasa. kejap dia akan ok dnegan seseorang, kejap dia akan layan macam dia tak kenal langsung orang tu. aku menganggarkan dia mungkin pesakit mental pada mulanya. tapi dia kata dia mengalami konflik untuk membezakan hidup realiti dengan fantasinya.
    namun dia seorang gadis menarik untuk didekati. aku juga akan terus berusaha

    Comment by Jeffery — Tuesday, March 6, 2007 @ 6:26 am

  29. hoi mimpilah korang thehehe… dasyat… dasyat…

    Comment by Sleeping Beauty — Tuesday, March 6, 2007 @ 6:27 am

  30. tak pa meen, saiful miss main ganas pasal ko mengandung tu, kalo dah kaki main tu kalo tak ganas tak trill, sabor je lagi pun dia tau ko main ngan jantan lain..:-}

    Comment by boyz — Tuesday, March 6, 2007 @ 6:29 am

  31. LOISLANE – bile la ko nak abis gelak nih?
    ROUTE66 – tak baik gelakkan orang
    JALIBOY – jangan lupa datin diaries malam ni TV3 11 malam k.
    DILA – lepas datin diaries, aku nak dramakan kisah ni plak tapi masih mencari tajuk sesuai
    SHUK – esok la shuk, hari ni bz :p esok topik berat sket!
    CILIRED – esok la aku kasi topik berat. esok lepas subuh aku update!
    EDDIE VAN HALEN – hujan emas dinegeri orang la EVH!
    4en4an9 – kikis ni yg nak kene buat kajian ni. ko ade experience mengikis? meh ajor jap!
    CHENTA – marahnyer dia…
    GHOST Rider – meniti mimpi disubuh hari ~~~ kejarkan detik terbit mentari ~~~ usah bermain dengan ilusi ~~~ sedangkan dikau masih mencari ~~~ bimbang nanti terluka diri ~~~ setiap rindu akan teruji ~~~ kuatkah dikau pada saat itu nanti ~~~ tabahlah wahai hati…
    OPENSKY – thanks
    DEX – bile nak hantar lagu kat aku?
    JEFFERY – kajang pak malau kajang berlipat… kajang hamba tak sesuai ngan anak dato’ cam ko nanti ko buli aku jadik gundik je hahaha
    SB – tolonggg aku weiiii!!!!
    BOYZ – aku tau dia pun tau hehehe…

    Comment by berahi — Tuesday, March 6, 2007 @ 6:40 am

  32. LoisLane :
    bile ko nak benti gelak ni?

    route66 :
    tak baik gelakkan orang tau!

    JaliBoy :
    jangan lupa datin diaries malam ni TV3 kul 11 malam

    Dila :
    ko nak jadi Yasmeen tak kalo aku filemkan citer ni?

    shuk :
    esok jelah aku update shuk. dorang mintak topik berat, esok aku buat

    cilired :
    esok aku update topik berat

    Eddie Van Halen :
    hujan emas dinegeri orang la EVH

    4en4an9 :
    ko ade experience mengikis, ajar la aku!

    chenta :
    marahnye dia… hehehe…

    Ghost Rider :
    meniti mimpi disubuh hari
    kejarkan detik terbit mentari
    usah bermain dengan ilusi
    sedangkan dikau masih mencari
    bimbang nanti terluka diri
    rindu seringkali menguji
    tabahlah disaat itu nanti

    opensky :
    thanks

    dex :
    ko bile plak nak hantar lagu kat aku dex?

    Jeffery :
    kajang pak malau kajang berlapok kajang hamba buat alas meje!
    mementang ko anak datok, aku ni ko buat gundik je… wakakaka…

    Sleeping Beauty :
    SB tolong aku weiiiii

    boyz :
    aku tau dia pun tau…

    Comment by berahi — Tuesday, March 6, 2007 @ 6:50 am

  33. nak tumpang sedey gak

    Comment by haris — Tuesday, March 6, 2007 @ 7:30 am

  34. Sure pasni Meen dambarkan sgt belaian Zack tau..mana boleh tahan asyik tgk laki sendiri bagi konek kat Kamilia tu..mmg suil betul laa kan…2 kali plak tu tau…hahahaha….

    Comment by Eddie Van Halen — Tuesday, March 6, 2007 @ 8:03 am

  35. mmmm.. meen mungkin dpt rasa perasaan saiful skrg sama mcm bila meen kantol dgn zaki masa ustaz tgh mainkan kelentit meen yg sedang bertelanjang bulat dulu. Mmmm.. sedapnya… . N’way, kalau bosan2, kongkek je ngan pak mentua…

    Comment by dram — Tuesday, March 6, 2007 @ 8:31 am

  36. dex :
    mat lu tak tengok ke citer GR…..semangat ganazz dia lagi ganaszz bile
    awek lama dia kena kidnap…..*&^%$#@

    Jeffry :
    Geng…. kita semua manusia ada hati…, perasaan…, naluri…,nafsu…, cume kene pandai kawal….laaaa… GIRL pun manusia cam kite gak..,mungkin ada sbab dia wat cam tu…, tapi geng gua tak tau la GIRL ni MALE ke FEMALE…., tak penah jumpa la…..,
    sebab dalam internet cam2 orang ade……, tapi nick name dia pompuan…….:)

    berahi :
    GIRL,
    Rasa bagai berlari…. setapak pun tak sampai……..,
    bukan dikejar terbit mentari….,
    ingin meniti di pinggir hati…..,
    tidak pula bermain ilusi…
    hanya ingin mengenal diri……..,
    bolehlaaaaa…

    Comment by Ghost Rider — Tuesday, March 6, 2007 @ 9:31 am

  37. HARIS – ape yg sedih sangat tu?
    EVH – tak la beb! mendambakan keharuman syurga
    DRAM – tak smapai hati la. mak mertua baik wakakaka
    GHOST Rider – kata hati menjerat diri
    marayu jiwa berlari dan pergi
    panorama sunyi disubuh hari
    mencari cinta sampai ke mati
    janganlah hati berduka lagi
    tunggu jelah jam berbunyi….
    kringgggg!
    yeah dah pagi! bangun! bangun! mandi!

    Comment by berahi — Tuesday, March 6, 2007 @ 9:47 am

  38. hi meen(or whoever u are),

    Sebenarnya i nak cari nombor contact utk kursus kahwin kat kuantan
    pastu dlm byk2 result google tu tnampak blog posting u utk dec 2006, mcm menarik je i tgk…mula2 nak baca sikit je, last2 layan baca sume posting..=) Good story meen, mula2 cam tertipu gak tapi sebab byk sgt adegan kongkek and dia punya characters and plot tu ‘luarbiasa’ menariknya i tersedar juga dari belaian dunia fantasi u. Almost too good to be true, tapi again good story. Ever thought of being a novelist? =)

    Comment by zackdg — Tuesday, March 6, 2007 @ 10:06 am

  39. Dlm citer tu saiful mmg segaja nak revenge kat meen sebab, kalau dia nak make luv pun byk tempat dia bole buat…sebab dia kaya, so aku rasa motif dia mmg nak balas dendam. Nasib tak baik Meen balik bawa makmertua…konon2x cam satu artis ni yg kantoi dgn mak mertua dia. Meen mentang2x la u nyer citer…kelebihan pada u jer…isue nie menarik bila i baca i mula berfikir kenapa? & mengapa? Infact dlm zaman skrng ni kehidupan cam tu i rasa byk berlaku.
    Nak tahu la meen u menulis berdasarkan idea wala bagaimanapun idea takkan dtg lengkap tanpa pengalaman(experience) so utk u membuat crita sebegini u mesti tahu serta mengalami perkara tersebut cuma projektornya berbeza contoh: bila watak asmara kegairahan takkan dtg mcm idea kena lalui perocess experience…so in this case. Explain plz?

    Comment by Harry — Tuesday, March 6, 2007 @ 10:14 am

  40. >>>GIRL…, 🙂
    Maya terpaku lagi…,
    Tika gelincir hari….,
    Mimpi indah bukannya realiti….,
    Masa berlalu tanpa disedari….,
    Dalam realiti diri ini dilayani….,
    Jiwa gundah ada penyeri…,
    Memang susah nak cari orang mcam awak ni…..,
    Kuasa awak dihujung JARI…,
    GIRL….., tempat awak bukan DISINI….,
    Haaaaaaaaa tu sebelah desk Dato A.Samad Said…… hehehe
    Gurau je jgn marah……:)

    Comment by Ghost Rider — Tuesday, March 6, 2007 @ 10:28 am

  41. Meem cerita u makin happeninglah………I like……………

    Comment by JLO — Tuesday, March 6, 2007 @ 12:50 pm

  42. Terkezut I kali nie..
    Citer U mmg di luar jangkaan. Apa2 pun I tak leh tahan gelak bila kes si Saipul tu kantoi ngan mak die. (Nasib baik x de org tengok I)
    & U tu pun kena lebih berhati2 skarang tau mana tahu si Saipul tu berdendam ngan U. Dia ingat U saja je nk perangkap die ngan Kamalia. Nanti tak pasal2 U plak yang kantoi ngan si Zack.. (Anyway nama Zack nie I xleh sebut la teringat lak kat pakwe lama…wakaka….)

    Comment by red — Tuesday, March 6, 2007 @ 1:17 pm

  43. kak meen leh pegang watak sharon stone dlm basic instinct laaa.. hihihihihi… yeahhh.. tp kak meen.. ada mende nak ty.. nnt kiter email kak meen bleh…

    Comment by naif — Tuesday, March 6, 2007 @ 1:37 pm

  44. hahaha… hey honey… dpt byk sambutan nmpk?I hero dlm cite ni tk dpt royalti skit ke?cincai mmber I 70 U 30 ok tk thehe….? haha igt kita yg kantoi meen… rupa2nya U kantoikan saiful dgn kamilia….haha…layann

    klu julia hana – yasmeen ( baik amik yasmin hani.. air byk woo)
    saiful- saiful apek thehehe
    kamilia- camelia
    mak saiful- rosnah mat aris
    zack- zek zaidi? thehe

    Comment by Van_Zack — Tuesday, March 6, 2007 @ 3:18 pm

  45. ko nak lagu ke meen??… aiii payah nie….

    aku ingin menjadi mimpi basah dalam tidur mu,
    aku ingin ko jadi teman tidor apabila ku sejuk,
    kerana… aku tahu ko gebu, wangi utk dihidu,
    oooo kerana…. nak sambung ape pon tak tau….

    Comment by dex — Tuesday, March 6, 2007 @ 6:17 pm

  46. How about Kamilia dilakonkan oleh rosnah mat aris?

    Comment by dram — Wednesday, March 7, 2007 @ 12:48 am

  47. rosnah mat aris?

    Comment by Sleeping Beauty — Wednesday, March 7, 2007 @ 1:08 am

  48. KEM SALAM COMOLOT KEK MAK MENTUA KO MEEN🙂

    Comment by NEMO — Thursday, March 8, 2007 @ 3:36 am

  49. hahahahahhahaha kelako kelako….padan muka kamalia tu ngan seipul skali…lain kali projek la dlm bilik ni wat kat ruang tamu…hahahahaha kantoi kantoi

    Comment by audraLIN — Friday, May 16, 2008 @ 12:35 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: