Diari Berahi Yasmeen

Monday, March 12, 2007

Penghijrahan bakal berlaku!

Filed under: Diari Kehidupan — Yasmeen @ 12:07 am

“shima, boleh tolong i tak?”
berkerut-kerut muka shima pandang aku.
“shima i nak cari keje la” aku pandang shima. shima pandang aku balik. lepas tu dia senyum.
“oh… nak jadi pramugari ke?” shima senyum lagi. Ceh! Tak gune tul shima ni. Apsal kalo ye pun aku nak jadi pramugari? Lol!
“bukan la. i nak cari keje, nak suh u rekemen la”
shima berkerut-kerut lagi. Asyik berkerut je. Aku rase dia akan cepat tua sebelum waktunya.
“keje ape la yg i boleh tolong, i ni bukan skolah tinggi, kontek pun tak ramai, i kawan dengan komplot-komplot i jelah” shima pandang aku dengan muka serius.
“u kenalkan la dengan kawan-kawan u kat us” aku kunyah laici sambil pandang muke shima.
“us?” dia tanye aku balik.
“ha’ah. i nak keje kat us” aku sengih.
shima diam kejap memikirkan sesuatu.
“i tak kenal sesape, tapi mase kat sane 3 hari, i ade la projek ngan sorang mamat ni, dia jelah yg i kenal” shima pandang aku.
“alamak, bapak ayam ke?” aku tanye dia ngan mata terbeliak.
“bukan la bapak ayam, tapi pengamal sex bebas hehehe bujang lagi, orang malaysia, tapi keje kat sane” shima menjelaskan.
“keje ape?”
“tah la! dia kate keje kat kolej, tak tanye plak aku kolej mana tapi mestilah area Tulsa tu jugak”
“oh kat Tulsa ke?” hmmm… aku angguk-angguk.
“camne i nak cari dia?” aku tanye lagi.
“u ni serious ke?” shima pandang aku lagi.
“i takde contact number dia, tapi i tau la rumah dia kat mane. tapi i tak tau la bile lagi i nak kesana” shima menghabiskan mushroom soup dia.
Hmmmm… kami berdua berfikir sejenak. Camne ha?

22 Comments »

  1. heheheh..seronoknyer dpt jadi org petame komen..
    ko bia betol nak g us???
    jauhnyer…

    Comment by elly — Monday, March 12, 2007 @ 6:33 am

  2. susahnya nak komennnnnnnnnnnnn.,….napa ek….dah berkali komen dr pagi tadi…

    meen nak ke us..makanya cerita makin menarik..hehe

    Comment by LoisLane — Monday, March 12, 2007 @ 6:36 am

  3. Elly : nak jadi orang pertama? rahsianya aku akan post entry setiap pukul 12.01 am waktu US :p kadang terlambat sikit la 7-8 minit :p
    LoisLane : aku nak masukkan watak loislane ngan elly ni kat citer aku mase kat Tulsa nanti. harap korang leh tinggalkan e-mail kat aku :p

    Comment by berahi — Monday, March 12, 2007 @ 6:44 am

  4. lol aku camne?

    Comment by Sleeping Beauty — Monday, March 12, 2007 @ 6:45 am

  5. aku pun nak jugak la meen, plsss….

    Comment by Jeffery — Monday, March 12, 2007 @ 6:45 am

  6. SB : nanti laki ko blasah aku. pastu dia mintak watak jadi hero kat ending nanti baru ko tau hahaha
    Jeffery : kasi tau size kote dulu baru leh citer panjang wakakaka….

    Comment by berahi — Monday, March 12, 2007 @ 6:52 am

  7. Watak Eddie ni pun cantek pe Meen…tp kalau kau betoi nak contact kat US tu bagitau aku k…dulu tempat aku bermain tau…

    Comment by Eddie Van Halen — Monday, March 12, 2007 @ 7:08 am

  8. haa… Jeffery, ngko ukur kote dibadan sendiri dulu no

    Comment by Tombo — Monday, March 12, 2007 @ 7:51 am

  9. terkedu si jeff tuh… sure tgh carik pembaris nak ukur….

    Comment by dex — Monday, March 12, 2007 @ 7:55 am

  10. jangang diduga lubang yang dalam, kalau kote panjang tak berapa inci….

    wakakka jeff… jeff!!!

    Comment by Tombo — Monday, March 12, 2007 @ 8:05 am

  11. GIRL…,
    indah nian bintang di langit,
    sinar gemerlapan laksana intan,
    nak bukak blog ni kene la bukak internet,
    wow………!!!, mata terbeliak tersampuk syaitan….

    rase cam tersalah masuk website je…

    *kalau kail panjang sejengal
    lautan dalam jangan diduga kuikuikui

    Comment by Ghost Rider — Monday, March 12, 2007 @ 10:28 am

  12. GIRL,
    Pintu sepi ku yang bertahun terkunci terpaksa aku bukakan perlahan2 menunaikan janjiku pada diri sendiri untuk memiliki cinta dulu asalnya aku yg punya andai terjadi dimana lagi tempatku nak aku pautkan mimpi sediakala kerana ku kuatir bisikan yg berbalah dengan mu seharian akan menenggelamkan keangkuhan diari berahi… hihihi

    Comment by Ghost Rider — Monday, March 12, 2007 @ 11:24 am

  13. Eddie VH : hikhikhik…
    Tombo : majuk plak budak tu kang ko usik2 camtu
    Ghost Rider : mana datang cahaya bukanlah tajuk cerita, siapa pun kau kusudi terima, asalkan kena pada tempatnya. biarpun dosa semalam setinggi gunung menembus awan, yang penting hatiku dapat kau tawan. kerak nasi boleh lembut bila kena air tapi tengok gak berapa lama kerak tu boleh lembut :p

    Comment by berahi — Monday, March 12, 2007 @ 11:40 am

  14. nice nice..dah nak berhijrah ke us plak..

    Comment by redzz — Monday, March 12, 2007 @ 12:44 pm

  15. nak ikut ker redzz? thehehe…

    Comment by berahi — Monday, March 12, 2007 @ 12:46 pm

  16. merantau ke us..baguih la

    Comment by kisahaku — Monday, March 12, 2007 @ 12:47 pm

  17. meen, chatbox ko tu dah katif ke belum? dah boleh masuk sana tak?

    Comment by Jeffery — Monday, March 12, 2007 @ 1:04 pm

  18. Meen..aku serius ni tau…actually gf aku pun nama Yasmeen gak tau…:)

    Comment by Eddie VH — Monday, March 12, 2007 @ 2:22 pm

  19. meen, cantikkan tempat ni. email aku.

    Comment by route66 — Monday, March 12, 2007 @ 5:10 pm

  20. tulsa? SB komen sket plizz.. moerkekkk~!!!

    Comment by 21 — Monday, March 12, 2007 @ 11:54 pm

  21. ko US kat mane Eddie?

    Comment by Rozzie — Tuesday, March 13, 2007 @ 1:12 am

  22. mase ko kat US nanti…ko citer la ko terserempak ngan scorfield ngan abg dia..diorang tengah hilangkan diri utk selama2nya…dan kau yang diorang jumpa masa dalam pelarian diorang….ape lg…projek la…h3kh3kh3k….

    Comment by rezd — Tuesday, March 13, 2007 @ 3:06 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: