Diari Berahi Yasmeen

Wednesday, September 3, 2008

mengharungi kehidupan baru

Filed under: Diari Kehidupan, Suratan Atau Kebetulan! — Yasmeen @ 3:30 am

Pesanan Penulis : Lame tunggu uddate i ke guys? hahaha! sepanjang i tak update ni, i mmg xde tulis kat mane² blog atau forum lain. mmg serious ar i bz. sejak keje luar ni :p xde mase dah nak stim basah² depan pc ok!

Yasmeen, 3 September 2008.

Hari ni adalah hari pembebasan aku. Proses penceraian kami dah selesai. Mungkin aku akan balik Kuantan atau cari rumah lain. Pampasan aku cukup untuk memulakan bisnes kecilkecilan tapi aku rasa belum bersedia nak mulakan bisnes. Aku fikirkan Laura yang dah nak masuk 11 bulan. laura makin membesar tapi kehidupannya tak seperti orang lain. Tak seperti anak-anak lain yang membesar dengan kasih sayang ayah dan ibu.

Macam-macam yang aku dah lalui selama beberapa bulan ni. Dan sebab-sebab aku bercerai ni pun adalah kerana hubungan serious antara Saiful dan Tiara. Tiara semakin intim dengan Saiful. Aku dah rasa macam orang bodoh kat rumah tu. Rumah tu dah jadi rumah no.2 Tiara. Malah aku yang macam menumpang kat rumah tu. Tiara mula abaikan rumahtangganya. Dia sentiasa bersama Saiful tak kire mase. Tak kire hal keje atau hal diluar keje.

Sedang aku sibuk-sibuk nak balik rumah mak aku, nak cari rumah lain, Saifull dan Tiara dah mula angkat bungkus barang-barang diorang tak tau nak pegi mana. Yang menyakitkan hati lai bila Saiful cakap dia akan tinggalkan rumah ni sebab nak mulakan hidup baru dengan Tiara. Tiara tak nak ada sisa-sisa kenangan dan ingatan terhadap aku lagi. Sepatutnya aku yang cakap mcm tu.

Memang aku nak padamkan semua ingatan pada sejarah hitam dalam hidup aku. Aku akan besarkan Laura sendiri. Selama ni pun aku sendiri yang besarkan Laura. Saiful tak pernah peduli. Mungkin sebab Laura bukan anak dia. Aku ok. Aku masih mampu harungi semua ni. Buat mase ni aku nak berehat kat kampung. Aku tak nak fikir apa-apa.

21 Comments »

  1. p/s : tak tau camne nak mulakan balik blog ni. aku terfikir untuk bercerai jelah pastu start balik pelan-pelan. mungkin jadi janda lebih enjoy gaknye. tul tak? hahaha…

    Comment by Yasmeen — Wednesday, September 3, 2008 @ 3:32 am

  2. citerbenda betul jer…hahahahaha

    Comment by aku — Wednesday, September 3, 2008 @ 5:37 am

  3. ikut suka meen la..jadi janda pun ok,tp janda vogue la..slmt berposa …

    Comment by jang — Wednesday, September 3, 2008 @ 7:34 am

  4. woi ,meen ko tulis la ape yang patut. aku teringin life mcm korang ni. tapi ko x terasa serabut ke meen?

    Yasmeen : aku yg nak mereka-reka cite ni lagi la serabut. lelagi korang push-push aku suh cepat… huh!

    Comment by malay warior — Wednesday, September 3, 2008 @ 12:19 pm

  5. sedihnya…
    nie ending nya ker????

    Yasmeen :ending mende… baru nak start ni

    Comment by anzai blackcat — Wednesday, September 3, 2008 @ 8:00 pm

  6. wah mee…bulan2 pose dah mual menjada yea…hahahaha…janda berhias la gamaknye…

    Comment by kesei_69 — Wednesday, September 3, 2008 @ 11:32 pm

  7. ermmm..
    ok gak tu meen..
    selamat berpose..

    Comment by ayoi — Wednesday, September 3, 2008 @ 11:45 pm

  8. tq verry much meen kerana nak juga ko sambung majalah kegemaran aku nie..ko buat je la pe pe cite meen yg penting basah…..

    Yasmeen : nak basah banjir ke nak basah-basah manje?

    Comment by nizarman — Thursday, September 4, 2008 @ 11:01 am

  9. selamat berpuasa meen…..dah lama aku tak berikan komen kat sini …….dan ko lak meen..apa khabar..sihat ker………jaga diri k …

    Comment by adam — Thursday, September 4, 2008 @ 2:14 pm

  10. selamat kembali. ahaaa.

    ei. ym ade ?😀

    Comment by disturbance — Friday, September 5, 2008 @ 10:51 am

  11. Selamat Berpuasa,
    Selamat kembali, lamadah tak update. buat lah yang terbaik.

    Comment by Harry — Saturday, September 6, 2008 @ 6:23 pm

  12. Erk tetiba tiara nak kawen emm lepas part gang bang terus nak kawen ngan saiful…. ermmm kompius ne meen terangkan sket

    Comment by Kazuya Mishima — Monday, September 8, 2008 @ 12:06 am

  13. pas ni buat le cerita keinsafan kerana kesusahan yg sering ko alami meen..

    Comment by azryen — Monday, September 8, 2008 @ 9:24 am

  14. HUHUHUH….haruuuu… cerai tetibe…. Janda Happening lah pulak lepaih nie….
    Anyway…. nice starting…. Tunggu dan lihat jer lah Janda Insaf ker..Janda Vouge yer….. To all the readers…. Selamat Berpuasa!!!!!

    Comment by Ameer77 — Tuesday, September 9, 2008 @ 9:30 am

  15. selamat berpuasa gak.keep in touch

    Comment by jef — Tuesday, September 9, 2008 @ 10:30 am

  16. mula episod baru yerk

    Comment by rid — Wednesday, September 10, 2008 @ 4:02 am

  17. Ait??!!! hehehe.. Sabar je Meen.. Dugaan.. hehehe
    Mana yg idup akan mati.. mana yg kawin ada yg cerai.. mana yg tak nikah akan kawin.. hehehee.. yg penting.. mana yg kering.. blh kita basahkan..hehehe

    Comment by Tiara — Wednesday, September 10, 2008 @ 1:39 pm

  18. bila nak sambung citer baru??

    Comment by jef — Thursday, September 11, 2008 @ 2:43 pm

  19. meen sepanjang ramadan ni jgn wat cite basah….slow2 dulu pas ramadan blasah kaw kaw…hehehehe…nnt baca kat ofis basah ssh lak batal puasa hahahahaha….

    Comment by aliasarah — Friday, September 12, 2008 @ 2:14 pm

  20. meen, mana nak cari cerita ko yang dari mula ? i mean the first story.

    Comment by jj — Monday, October 6, 2008 @ 11:31 am

  21. aloo meen.. citer laa sket pasal tetek u. saiz berapa… besar mana… ukuran body berapa? kurus lagi best ngan tetek besar.. hehehhe

    Comment by jehan — Wednesday, October 22, 2008 @ 8:09 am


RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: